Yunitskiy Ontvangt Vredesprijs

11 dec 2018 | Anatoly Yunitskiy ontving de Internationale Vredesprijs uit Slowakije

Op 11 december 2018 werd in de hoofdstad Bratislava een ceremonie gehouden voor het uitreiken van Anatoly Yunitskiy met de Internationale Vredesprijs uit Slowakije. De prijs werd vastgesteld door de oprichter van de informele vereniging "Economische Club" Peter Kasalovsky in 2015.

De prijswinnaars zijn mensen die hun belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de zaak van de vrede, verbetering van de levensomstandigheden voor de mensheid, veiligheid met niet-gewelddadige methoden verzekeren en ook hebben bijgedragen aan de algehele ontwikkeling van de beschaving - de menselijke samenleving, bepaalde naties en landen over de hele wereld. Prijswinnaars zijn bijvoorbeeld: Jose Angel Gurria, een van 's werelds grootste financiers, secretaris-generaal, Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling.

Tijdens de ceremonie vertelde Anatoly Yunitskiy, General Designer, SkyWay Technologies Co., de vooraanstaande gasten over zijn visie op de ontwikkeling van vervoer over land en ruimtevaart. Hij wees erop dat de mensheid fundamenteel nieuwe, creatieve oplossingen nodig heeft:

"We moeten dapper denken en oplossingen toepassen die gisteren onmogelijk leken. Als we, om de planeet te redden, een alternatief voor een auto moeten creëren, moet dit nu worden gedaan en niet worden uitgesteld tot morgen.

Als de industrie in de nabije baan om de aarde moet worden gebracht voor de toekomst van de mensheid, moeten de ontwikkelingen in deze richting ook zo snel mogelijk van start gaan."

Hier bieden we de toespraak van SkyWay General designer volledig aan:

Dames en heren!

Het is mij een grote eer om de 'Slowaakse Vredesprijs' te mogen ontvangen. Ik wil het Awardcomité bedanken voor de hoge waardering van mijn werk op het gebied van het creëren van innovatieve transport- en infrastructuurtechnologieën. In dit opzicht ben ik van mening dat het internationale formaat van de prijs bijzonder belangrijk is, wat overeenkomt met de omvang van de taken, waaraan mijn hele leven is gewijd - meer dan 40 jaar.

Behoud van de wereld vereist inspanningen van alle landen, organisaties en verenigingen om de duurzame ontwikkeling van onze aardse technocratische beschaving te waarborgen. En het belangrijkste probleem hier is de negatieve impact van industrieën op de leefomgeving - op de biosfeer van de planeet. Het zoeken naar een compromis en gezamenlijke acties gericht op het verminderen van de verontreiniging van water, bodem en atmosfeer met industrieel afval, evenals een heroverweging van onze benadering van het gebruik van natuurlijke hulpbronnen is de noodzaak van vandaag.

We moeten dapper denken en oplossingen toepassen die gisteren onmogelijk leken. Als we, om de planeet te redden, een alternatief voor een auto moeten creëren, moet dit nu worden gedaan en niet worden uitgesteld tot morgen. Immers, auto's, inclusief elektrische auto's, doden jaarlijks ongeveer 1,5 miljoen mensen op de planeet, meer dan 10 miljoen worden gehandicapt en kreupel en de grond in een gebied gelijk aan 20 territoria van Slowakije is al onder asfalt gerooid in hun gunst.

Om, met het oog op een duurzame toekomst, de industrie in de nabije baan om de aarde te brengen, moeten ook de ontwikkelingen in deze richting zo snel mogelijk van start gaan.

Hervorming van de transport- en infrastructuursector van de planeet, inclusief de geokosmische, zou de basis moeten zijn voor kwalitatieve veranderingen en mijn innovatieve ontwikkelingen kunnen de noodzakelijke basis voor hen vormen.

In de afgelopen jaren heeft het stringtransportproject SkyWay, de meest milieuvriendelijke en veiligste manier van mobiliteit ooit gemaakt, een grote sprong gemaakt in de ontwikkeling en is de implementatie bijna bereikt. De transportcomplexen, gebaseerd op mijn ontwerpontwikkelingen, zijn al interesse gewekt door de autoriteiten van vele landen over de hele wereld. Dit suggereert dat kwesties van duurzame ontwikkeling en ecologie niet alleen hun betekenis niet verliezen, maar ook steeds relevanter worden.

Ondersteuning van projecten zoals SkyWay-snaartransport door de Slowaakse vredesprijscommissie is een lokale actie die zal helpen de mondiale situatie te veranderen. Heel erg bedankt hiervoor!

Na de prijsuitreiking deelde Anatoly Yunitskiy zijn indrukken in een interview met nieuwsdienst

Toespraak van Anatoli Yunitski bij de toekenning van de internationale vredesprijs uit Slowakije