feb, 2021

Regering VAE en vertegenwoordigers van Saoedi-Arabië bezochten het R & D-centrum van Unitsky String Technologies in Sharjah

BRON: Unitsky.com/news/

 

Het R&D-centrum (Research and Development center) van Unitsky String Technologies Incorporated (UST, Inc.) in Sharjah Research Technology and Innovation Park (SRTIP) werd bezocht door officiële afgevaardigden van de regering van de VAE en Saoedi-Arabische zakenlieden om plannen aan te kondigen om in 2021 een innovatief transportsysteem te bouwen; "the Line" zal deel uitmaken van NEOM Linear City Project.

De regeringsdelegatie van de VAE werd geleid door H.E. Dr. Thani bin Ahmed Al Zeyoudi, minister van Buitenlandse Handel van de Verenigde Arabische Emiraten, en H.E. Dr. Ahmad Belhoul Al Falasi, Staatsminister voor Ondernemerschap en Kleine en Middelgrote Ondernemingen.

skyway R en D Center 1

De delegatie van de Saoedische zakenlieden werd geleid door Dr. John Fahd Touma, directeur van ERI, een van de grootste civieltechnische bedrijven van het land.

Beide delegaties werden ontvangen door de heer Hussain Al Mahmoudi, directeur voor innovaties van Sharjah Emirate, en hoofd van SRTIP en de American University of Sharjah Enterprises.

De bezoekers beoordeelden de Unicar® luxe elektrische passagierscabine en het bovengrondse transportcomplex dat in december 2020 werd gebouwd voor certificering van de transportoplossingen van drie bedrijven in de MENA-regio: (Middle East, North Africa and the Horn of Africa)

Het bovengrondse passagiersvervoersysteem, dat op elk verhoogd viaduct een passagiersverkeer van 50.000 mensen per uur biedt tegen een prijs van $ 0,1 per pas-km bij snelheden tot 150 km / u. De technologieën van het bedrijf verlagen de kosten van aanleg en exploitatie van het transportsysteem met meer dan een derde dan bij een standaard monorail, met de helft vergeleken met een spoorweg en met vijf keer in vergelijking met een snelweg.

Het bovengrondse vrachttransportsysteem zorgt voor een vrachtstroom van standaard vrachtcontainers met een prijs van $ 0,01 per t-km bij snelheden tot 130 km / u. Het concurrentievoordeel van de oplossing van de Vennootschap zijn de laad- en losactiviteiten in havens en logistieke knooppunten die "on-the-go" plaatsvinden zonder de bouw van extra stations.

En tot slot, het bovengrondse hogesnelheidstransportsysteem voor passagiers, dat snelheden van 300-500 km / u bereikt. Het technische ontwerpkenmerk van de structuur zelf en de snelle routeoverdracht naar het tweede niveau maken snel transport mogelijk zonder het passagierscomfort en de economische haalbaarheid in gevaar te brengen.

De afgevaardigden toonden grote interesse in het elektrische bovengrondse transportsysteem en vestigden de aandacht op de groeiende aantrekkingskracht van de MENA-regio voor innovatieve transportcomplexen die voldoen aan de eisen van lineaire steden. Deze lineaire steden zijn van bijzonder belang voor de regeringen van MENA-landen.

Hoogheid Kroonprins van Saoedi Arabië Mohammed bin Salman Al Saud

Foto: Arab News

Op 10 januari 2021 kondigde Zijne Hoogheid Kroonprins van Saoedi-Arabië Mohammed bin Salman Al Saud in Riyad de lancering aan van het ambitieuze project "the Line" in de toekomstige NEOM-stad.

"Wij (Saoedi-Arabië - nota van de auteur) moeten traditionele steden omvormen tot steden van een dergelijk technologisch type (lineaire steden - nota van de auteur), steden van de toekomst. Als hoofd van de raad van bestuur van NEOM presenteer ik u vandaag - de Line. Het is een stad met 1 miljoen inwoners, 170 km lang, met 95% ongerepte natuur binnen haar grenzen; een stad zonder auto's, files, uitlaatgassen en industriële vervuiling. " - Zijne Hoogheid Kroonprins van Saoedi-Arabië Mohammed bin Salman Al Saud.

Unitsky String Technologies, Inc. houdt zich bezig met het ontwerp en de ontwikkeling van bovengrondse elektrische transportsystemen. Deze systemen zijn ideale oplossingen voor de transportinfrastructuurorganisatie in lineaire steden en gelijkaardige stedelijke projecten.

 

 

Read 90 times