mrt, 2020

Bekendmaking: SkyWay routes gepland voor Dubai's futuristische Sky Pods project

BRON: Arabianbusiness.com/

 

Bekendmaking: routes gepland voor Dubai's futuristische Sky Pods-project

Roads and Transport Authority tweets kaart die laat zien dat het snelle doorvoersysteem dat op hangende rails zal werken een aantal lussen in de stad zal bedienen

De transportautoriteit van Dubai heeft een kaart onthuld met de voorgestelde routes die zullen worden bestreken door Sky pods, een futuristisch plan voor stedelijke mobiliteit dat gepland is in het emiraat.

De Roads and Transport Authority (RTA) tweette de kaart die aantoonde dat het snelle doorvoersysteem dat op hangende rails zal werken, een aantal lussen door de stad zal hebben.

De kaart geeft aan dat de Sky Pods Business Bay met Al Wasl zullen verbinden en de gebieden rond Burj Khalifa, Dubai International Financial Centre, Bay Avenue, Marasi Drive, over Sheikh Zayed Road naar Al Wasl district, City Walk en Coca-Cola Arena zullen bestrijken.

Vorige maand zei de RTA dat het een overeenkomst had getekend met het Britse BeemCar Ltd om het project te ontwikkelen.

Het eerste model van het Dubai Sky Pod-project, dat vorig jaar werd getoond tijdens de World Government Summit in Dubai, is de Unibike, die plaats biedt aan maximaal vijf rijders en kan reizen met een maximale snelheid van 150 km / uur en ongeveer 20.000 mensen per uur.

Het tweede geplande model is de Unicar, ontworpen om passagiers over een afstand van maximaal 200 km te vervoeren en plaats te bieden aan maximaal zes rijders die reizen met een maximale snelheid van 150 km / h, en ondersteunt ongeveer 50.000 rijders per uur.

Mattar Mohammed Al Tayer, directeur-generaal en voorzitter van de RTA, zei vorige maand: “De ondertekening van de overeenkomst maakt deel uit van de inspanningen van RTA om autonome doorvoermiddelen in te zetten in overeenstemming met de Dubai Self-Driving Transport Strategie, gericht op omleiding 25 procent van de totale mobiliteitsreizen in Dubai naar autonome doorvoer betekent tegen 2030.

"De stap komt overeen met de inspanningen van RTA om de integratie van de modi voor openbaar vervoer te verbeteren en een oplossing te bieden voor de uitdaging van de eerste en laatste mijl; die helpt rijders hun eindbestemmingen te bereiken."

Read 361 times