feb, 2020

Duits-Wit-Russische delegatie op het EcoTechnoPark

 

BRON: rsw-systems.com/news/goethe-institute


Afgaande op het aantal publicaties dat kan worden gecombineerd met het gemeenschappelijke thema "SkyWay als een bron van inspiratie", is ons project - naast het creëren van innovatieve transport- en infrastructuurcomplexen - al een uniek sociaal-cultureel fenomeen geworden. Vertegenwoordigers van verschillende sectoren van de samenleving uit zowel buurlanden als verre landen, van Europese investeerders tot afgezanten van Japanse bedrijven, proberen "aan de bron vast te houden". En nu is het de beurt aan de mensen van de kunst! We werden benaderd door het Goethe-instituut in Minsk - een culturele vertegenwoordiging van Duitsland in Wit-Rusland, met het verzoek om "een bezoek te brengen aan SkyWay EcoTechnoPark door een gezamenlijke Wit-Russisch-Duitse delegatie om de innovatieve technologieën in het park te onderzoeken".

Natuurlijk kon Unitsky String Technologies Co. dergelijke "prachtige impulsen van de ziel" niet negeren en reageerde op de brief. Het bezoek vond plaats als onderdeel van een masterclass over modern drama, die werd gehouden in Minsk onder leiding van theaterauteur en regisseur van Duitsland, Michel Decar. Het werd bijgewoond door 7 jonge Wit-Russische toneelschrijvers die werken voor het theater maken. Ondanks hun leeftijd hebben verschillende van hen al toneelstukken opgevoerd, niet alleen in Wit-Rusland, maar ook in Rusland. We kunnen met goede reden zeggen dat zij de toekomst van ons theater zijn.

Michel Decar heeft “De toekomst” gekozen als het onderwerp van de masterclass, met de bedoeling de verbeelding bij zijn studenten te wekken om erachter te komen in wat voor samenleving mensen zullen leven, hoe ze met elkaar communiceren, wat ze zullen produceren , wat hun waarden en problemen zullen zijn. Als onderdeel van de lessen vroeg hij om een ​​reis naar de toekomst te maken. Volgens de organisatoren van dit evenement waren ze op zoek naar een toekomstgericht bedrijf of organisatie in Minsk of de omgeving, waar mensen werken met een idee van hoe onze wereld er morgen uit zal zien, en ze kwamen te weten over Unitsky's String-transport en EcoTechnoPark van een Italiaanse kunstenaar die het afgelopen zomer bezocht: "Hij zei dat het was alsof hij de toekomst had bezocht!"

Het hoofd van de masterclass beoordeelde de excursie naar het SkyWay-centrum voor testen, demonstratie en internationale certificering als een bron van inspiratie voor de auteurs van toneelstukken en als een impuls om hun visie op de toekomst uit te breiden. Dit betekent dat we een aanvulling op onze rangen hebben!

1 Transport as Art

 

Read 509 times