aug, 2018

Anatoly Yunitskiy dient rechtszaak aan voor 10 miljoen euro tegen Litouwen

BRON: Yunitskiy.com


Op 16 augustus 2018 werd een juridische claim voor het bedrag van 10.043.182,16 euro ingediend bij de rechtbank van de Republiek Litouwen. De respondent is de Republiek Litouwen, met name het parket van de procureur-generaal en de financiële recherche van het land. De initiatiefnemer van de procedure is Anatoly Yunitskiy, die in zijn toespraak op EcoFest-2018 opmerkte dat de onredelijke beweringen van de Litouwse autoriteiten de ontwikkeling van het SkyWay-project twee jaar lang hebben verworpen.

De reden voor de rechtszaak was het in 2014 gestarte vooronderzoek, waarmee de Litouwse autoriteiten tekenen zouden laten zien van de illegale financiële activiteiten van Anatoly Yunitskiy. Het onderzoek duurde bijna drie jaar en eindigde met niets. Een jaar geleden heeft de aanklager van het district Vilnius (1 van de 10 districten in Litouwen) een resolutie uitgevaardigd om te bevestigen dat tijdens het onderzoek geen bewijs was verzameld om het vermoeden van het gebrek aan goede trouw in de acties van Yunitskiy en zijn partners op het grondgebied van Litouwen te bevestigen.

De Litouwse autoriteiten, die oorspronkelijk grond hadden toegewezen voor de bouw van een testlocatie voor het project van Anatoly Yunitskiy, trokken zich na korte tijd terug. De veiligheidsdiensten van het land dachten dat de toenmalige Russische zakenman van plan was de constructie verdacht dicht bij de strategische hoogbeveiligingsfaciliteit, de NAVO luchtmachtbasis, te beginnen. De reden voor het verdrijven van het project uit Litouwen was de verklaring van de Centrale Bank dat de activiteiten van de Yunitskiy bedrijven frauduleus waren. Als gevolg van de druk van de autoriteiten en media werd op het eigendom van Yunitskiy beslag gelegd, en de familie van de uitvinder werd gedwongen het land te verlaten. Werk van het project voor de oprichting van innovatieve SkyWay-complexen voor transport en infrastructuur van twee jaar lang werd weggegooid. Het investeringsvolume daalde met niet minder dan 100 miljoen USD (Amerikaanse dollars).

Anatoly Yunitskiy heeft herhaaldelijk publiekelijk verklaard dat het conflict met de Litouwse autoriteiten mogelijk verband houdt met de dominantie van de concurrent van Siemens Co. in dat land. Over het algemeen komen onredelijke claims op SkyWay vooral toedoen van de media, en vrij vaak kan er van worden uitgegaan dat dit gewoon vanwege gewetenloze concurrenten is. We schreven al over een van dergelijke gevallen - het project werd beticht met een reeks aan beschuldigingen van de media, gecontroleerd door lokale oligarchen in de Krim.

Velen van hen, die de feiten niet hebben gecontroleerd in hun verklaringen over SkyWay, hebben vandaag een deel van hun reputatie verloren: ze moesten lasterlijke claims voor de rechtbank afwijzen. Dit gebeurde bijvoorbeeld met de Krim-editie "Objective" en van Anatoly Yunitskiy's voormalige partner Victor Uzlov - die nog niet zo lang geleden hun rechtszaken verloren.

Tot op heden, ondanks alle problemen in Litouwen, is het SkyWay project succesvol gevorderd in de Republiek Belarus: vier soorten spoorstructuur zijn gebouwd, de vijfde is al in aanbouw; vier soorten rollend materieel zijn getest en gecertificeerd en de nieuwe transporttypes worden getest.

Het 3 jaar durende onderzoek brokkelde af in Litouwen: Lees hier meer...

Read 1705 times